Rijschool Oosthuizen

Faalangst

Contactgegevens

Een aanzienlijk deel van cursisten heeft last van het faalangst ongeveer 24% van alle eindexamenleerlingen in Nederland heeft last van examenvrees, een speciale vorm van faalangst

Faalangstige mensen hebben vaak een negatief zelfbeeld. Niets dat ze doen is goed. Als ze een succesje hebben geboekt komt dat door geluk of doordat de ‘taak’ gemakkelijk was. Complimenten kunnen ze niet verdragen en nemen ze ook niet aan, zelfs niet na enig aandringen. Lichamelijk kunnen er veel reacties ontstaan zoals: zweten, rode kleur, veel naar het toilet moeten, maag/buikpijn, en natuurlijk een snelle ademhaling met een hoge hartslag. Maar sommige mensen met faalangst weten dit uiterlijk heel goed te verbergen.
vaak zien we ook dat dit hand in hand gaat met perfectionisme.

Ik ga eerst hierover even in gesprek om vooraf al te kijken of de leerling dit van zichzelf herkend en zal daarna ook aangeven dat het in het voordeel is dat er vooral kleine stapjes gemaakt zullen worden.

Ik weet dat ik faalangst en perfectionisme nooit uit de leerling zal krijgen, maar ik weet uit ervaring dat als je voldoende handvatten mee krijgt met de voldoende herhaling dat de leerling wel op zichzelf gaat leren vertrouwen.
Er zullen dan uiteindelijk ook mooie stappen worden gemaakt.

Ik werk met een faalangstige leerling minder prestatiegericht niveau, want dan ligt de lat al veel te hoog
Ik geef  veel meer uitleg op papier en ook werk waar nodig is meer meer demo’s .
we bespreken steeds de situatie die geweest is en ik laat ze vooral zelf denken welk cijfer ze zichzelf voor hun handelen geven en dan licht ik mijn feedback toe en geef ze vanuit mijn oogpunt een cijfer
op deze manier heb ik gemerkt dat de leerling steeds meer gaat groeien en ook steeds positiever over hun handelen gaat reageren daaruit komt dan het inzicht en meer zelfvertrouwen.

0
Behaalde Rijbewijzen
0
Slagingspercentage
0
Jaar Ervaring
0
Persoonlijke Instructeur
Scroll naar boven
Rijschool Oosthuizen

Rijschool Oosthuizen

Wij reageren zo snel mogelijk!

I will be back soon

Rijschool Oosthuizen
Welkom 👋
Hoe kunnen wij u helpen?
WhatsApp WhatsApp