Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het rijden in een automaat. Niet voor niets kiest inmiddels ruim een derde van de Nederlanders bij aanschaf van een nieuwe auto voor een automaat*. En dat aantal groeit. Kies daarom direct voor lessen in een automaat!

Waar vroeger het rijden in een automaat werd bestempeld als iets voor oude mensen, wint deze manier van autorijden de afgelopen jaren flink aan terrein. Rijden in een automaat biedt dan ook veel voordelen. Doordat handelingen als schakelen en koppelen achterwege blijven, kun je je focus leggen op het verkeer. Dat zorgt ervoor dat je een stuk meer ontspannen rijdt. Bovendien zorgt een automaat voor een vlottere en zuinigere auto en als je regelmatig in de file staat is het rijden in een auto met automaat ideaal. Wie eenmaal in een automaat gereden heeft, wil nooit meer een schakelauto.

Voor wie?

Rijden in een auto met automaat is voor iedere bestuurder ideaal, maar biedt nog grotere voordelen voor mensen:

  • Van wie de motoriek het niet toelaat om ook te schakelen en te koppelen
  • die meer ontspannen willen rijden
  • die rijangst of faalangst hebben
  • die moeite hebben zich te concentreren

Door te kiezen voor rijden in een automaat heb je meer tijd om de verkeerssituatie in je op te nemen, omdat je je kunt concentreren op je verkeersdeelname en niet hoeft na te denken over het schakelen en koppelen. Dit geeft je meer rust en vertrouwen.

Overstappen

Heb je nu autorijles in een handgeschakelde auto en heb je daar moeite mee? Stap dan over op rijlessen in een automaat als je bijvoorbeeld:

  • moeite blijft houden met schakelen
  • moeite hebt om je te concentreren
  • angst hebt voor autorijden vanwege de complexe handelingen
  • lichamelijke beperkingen hebt die schakelen minder goed mogelijk maken.

Mocht het je niet lukken je rijbewijs te halen in een handgeschakelde auto, kies dan voor een vervolg in een automaat. Het is voor (bijna) iedereen weggelegd om een autorijbewijs te halen en met rijlessen op maat zorgen we er samen voor dat ook jij je rijbewijs haalt.

Aantekening

Let op: na het behalen van je rijbewijs in een auto met automaat, krijg je een aantekening op je rijbewijs. Dit betekent dat je uitsluitend mag autorijden in een auto met automaat. Wil je ook in een handgeschakelde auto rijden? Dan moet je eerst een praktijkexamen in een handgeschakelde auto positief afronden. Je theorie hoef je niet opnieuw te doen.

 

*bron: RAI en BOVAG